Music Business – Distans online

Brunnsvik DMG music business

Music Business Online är en 1-årig folkhögskoleutbildning på Brunnsviks folkhögskola och är helt onlinebaserad

Inriktningen Music Business ger dig en bra överblick av hur det är att jobba med allt ”bakom” musiken i dagens musikbransch. Utbildningen fokuserar på dig som individ men blandar även med obligatoriska grupp- och projektarbeten. Kurser så som Målsättning & Planering ger dig en bra grund att stå på i arbetet mot din framtida karriär. I kursen Music Management ger vi dig en inblick och de redskap du behöver för att kunna hjälpa ett band eller artist i sin karriär. Du får även lära dig grunderna i copyright och publishing.

Vi arbetar för att du ska få kontakt och skapa nya relationer hos musikbranschens aktörer och på så sätt utveckla dina kunskaper samt stärka dig som individ.
Utbildningen riktar sig till sig som vill jobba som manager, bokningsagent, turnéledare, produktionsansvarig m.m. Utbildningen ger dig en möjlighet att skapa en grund att stå på samtidigt som du får komma ut och arbeta aktivt i musikbranschen.

Utbildningen omfattar två terminer med heltidsstudier. Utbildningen sker på en onelinebaserad plattform som heter Itslearning där studiematerial i form av text, videos och även livechattar kommer ligga uppe. Här kommer du ha kontakt med både lärare och andra elever genom mail, meddelanden och chattar.

Deltagarna uppmuntras att vara aktiva och skapa sina egna forum och visningsmöjligheter. Därför ingår undervisning i tillexempel marknadsföring och turnéplanering.

KOSTNADER

Själva undervisningen på folkhögskolan är avgiftsfri. Däremot finns det obligatorisk kurslitteratur du själv ansvarar för att införskaffa.

HANDLEDARE

Utbildningens handledare har flera års erfarenhet av den svenska musikbranschen och har jobbat med artister som Europe, Peter Jöback, Eva Dahlgren, September, Martin Stenmarck, Rhapsody in Rock med flera.


KURSSTART & ANSÖKAN

För att söka utbildningen måste du ha fyllt 18 år.
Utbildningen är CSN-berättigad och lätt att söka via vårt ansökningsformulär.
Kursen pågår:
Ht 2016: 22 augusti- 23 december
Vt 2017 2 januari – 2 juni

Kursspecifikation hittar du på: www.dmgeducation.se/music-business